پیام بازدارندگی «وعده صادق» با هماهنگی دیپلماسی و میدان

[ad_1]

دیپلمات پیشین کشورمان گفت که هماهنگی میان میدان و دیپلماسی در اجرای عملیات «وعده صادق» به گونه‌ای بود که به اعتراف دشمنان دستاوردهای قابل توجه سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی داشت و برای ایران تولید بازدارندگی کرد.

به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از عملیات وعده صادق در پاسخ به حمله نظامی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق در نشستی با حضور سفرا، کارداران و رؤسای نمایندگی‌های بین‌المللی مقیم تهران، از هماهنگی‌ها و رایزنی‌های دیپلماتیک قبل از انجام عملیات «وعده صادق» با کشورهای منطقه و جهان سخن گفت و اعلام کرد «پیش از پاسخ نظامی، به همسایگان و دوستان خود اطلاع دادیم که پاسخ ما در قالب دفاع مشروع، قطعی و مسلم است، لیکن ما امنیت همسایگان و امنیت منطقه را امنیت جمهوری اسلامی ایران می‌دانیم و هدف ما در دفاع مشروع، صرفا تنبیه رژیم متجاوز اسرائیل است و ما به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم». 

وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از توسعه جنگ در منطقه استقبال نمی‌کند، اما معادله ما در پاسخ به رژیم صهیونیستی از این به بعد متفاوت خواهد بود و چنانچه منافع ما در منطقه توسط رژیم صهیونیستی تهدید شود و تعرضی به منافع ما ایجاد شود، پاسخ جمهوری اسلامی ایران متفاوت از گذشته خواهد بود.

اظهارات وزیر امور خارجه ناظر به هماهنگی و همراهی میدان و دیپلماسی در یکی از مهم‌ترین و بی‌سابقه‌ترین تصمیمات کشور در چارچوب اقدام نظامی و دیپلماتیک است که نشان از اهمیت نگاه مسئولان کشور نه تنها به ضربه نهایی، بلکه به پیش درآمد و نتایج عملیات مذکور بوده است.

اگر در کشور هماهنگی و انسجام و اقتدار وجود داشته باشد، دیگر کشورها به سخنان دیپلماتیک توجه می‌کنند

«جواد منصوری» در گفت‌وگو با ایسنا درباره هماهنگی میدان و دیپلماسی در عملیات «وعده صادق» و تولید اقتدار در فضای سیاسی گفت: در اداره هر کشور، ابعاد مختلف یک تصمیم حتما باید دیده شود و به تناسب اهمیت و تاثیرگذاری آنها باید توجه شود. در روابط خارجی هم این اصل برقرار است و به عبارتی وقتی با یک دولت دیگری مذاکره می کنیم معمولا به سخنان ما چندان اعتنایی نمی‌کنند بلکه به پشت سر ما و رفتار و عملکردمان در کشور نگاه می‌کنند. اگر در کشور هماهنگی و انسجام و اقتدار وجود داشته باشد، به سخنان دیپلماتیک توجه می‌کنند، در غیر این صورت توجهی به مواضع ندارند.

وی گفت که یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های حاکمیت برقراری توازن، تعادل و تناسب بین تمامی جنبه‌های حاکمیتی است و اگر به یک جنبه از حاکمیت اعتنای مناسب نشود، قطعا ابعاد دیگر مورد تضعیف قرار می‌گیرد.

در « وعده صادق» دیپلماسی و میدان به خوبی و در تناسبی دقیق با یکدیگر همراهی کردند

این دیپلمات پیشین کشورمان درباره عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: در اجرای طرح وعده صادق اگر چه به ظاهر چند روزی در پاسخ به اقدام اسرائیل تاخیر شد، اما در این چند روز اقداماتی صورت گرفت که تاثیر زیادی در افزایش اثرگذاری اقدامات و پیامدهای چشمگیر آن داشت. به عبارتی توانستیم دولت‌های منطقه و سازمان‌های بین‌المللی را در جریان مسائل قرار دهیم و دلایل عملیات خود را توضیح دهیم. حتی با برخی دولت‌های اروپایی بعد از تماسی که آنها داشتنند وزارت خارجه ما به دقت دلایل عملیات را توضیح داد و به این دلیل شاهدیم که بعد از انجام عملیات گویا کاملا این دولت‌ها توجیه بودند و با توجه به اینکه این عملیات بسیار موفق و به شکلی بی سابقه انجام شد این کشورها سکوتی همراه با رضایت داشتند که این رفتار نشان می‌دهد دیپلماسی و میدان به خوبی و در تناسبی دقیق با یکدیگر همراهی کردند.

در دولت سیزدهم با دقت به تناسب و تعادل در ابعاد مختلف دیپلماسی و میدان و عملیات دفاعی توجه می‌شود

منصوری در پاسخ به اینکه در دولت قبل این هماهنگی میان دیپلماسی و میدان نبود با وجود اینکه موضوعات بین‌المللی از جمله مذاکرات هسته‌ای در جریان بود، اظهار کرد: در این دولت با دقت به تناسب و تعادل در ابعاد مختلف دیپلماسی و میدان و عملیات دفاعی توجه می‌شود. در دولت‌های قبل به این میزان توجه نمی‌شد و گاهی صرفا به دیپلماسی اکتفا می‌شد و گاهی صرفا به تعاملات اقتصادی ولی در عمل شاهد بودیم که نتایج مورد انتطار به دست نمی‌آمد ولی در این دولت هماهنگی ها میان میدان و دیپلماسی به قدری بود که عملیات «وعده صادق» به گونه‌ای انجام شد که حتی به اعتراف دشمنان دستاوردهای قابل توجه سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی داشت و برای ایران به طور چشمگیری تولید بازدارندگی کرد.

انتهای پیام

[ad_2]

Source link

اخبار مرتبط