طرز تهیه شیرینی نازک پسته به روش قنادی‌های قزوین

شیرینی قزوینی

به گزارش پایگاه خبری سال نیوز، شیرینی نازک پسته‌ای یکی از شیرینی‌های اصیل قزوین است که به دلیل کم شیرین بودن، طرفداران زیادی دارد. این شیرینی با مغز پسته و تعدادی مواد اولیه ساده تهیه می‌شود و برای مناسبت‌ها و اعیاد بسیار مناسب است.

مواد لازم برای خمیر شیرینی نازک پسته‌ای قزوینی

  • آرد قنادی: ۶۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • ماست شیرین: ۱۵۰ گرم
  • شیر: ۶۰ میلی‌لیتر
  • خمیر مایه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • خامه صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن جامد یا کره: ۴۵۰ گرم
  • پودر وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
  • نمک: نوک قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر: ۲ قاشق چای‌خوری
  • شکر: ۱۰۰ گرم

مواد لازم برای تهیه مواد میانی

  • جوز هندی: ۱ عدد (رنده شده)
  • پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • مغز پسته: ۱۰۰ گرم (پودر شده)

مواد لازم برای رومال

  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • زعفران: به مقدار دلخواه (دم کرده غلیظ)
  • کنجد، خلال پسته، خلال بادام: برای تزئین

مراحل تهیه شیرینی نازک پسته قزوینی

مرحله اول: آماده‌سازی خمیر
  1. خمیر مایه را با شیر ولرم و شکر ترکیب کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید تا عمل بیاید.
  2. آرد را با نمک و بیکینگ پودر ترکیب و الک کنید.
  3. کره را با روش بن‌ماری آب کنید و با همزن هم بزنید تا کرمی شود.
مرحله دوم: ترکیب مواد
  1. تخم مرغ‌ها را جداگانه در یک ظرف بشکنید و به ترکیب کره و آرد اضافه کنید.
  2. ماست، خامه و وانیل را به تدریج به خمیر اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
مرحله سوم: ورز دادن و استراحت دادن خمیر
  1. خمیر را ورز دهید تا یکدست شود. سپس روی آن را با پلاستیک بپوشانید و ۱ تا ۲ ساعت استراحت دهید.
مرحله چهارم: تهیه مواد میانی
  1. پودر پسته، پودر هل و جوز هندی را با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم: شکل‌دهی به شیرینی
  1. خمیر را به چانه‌های کوچک تقسیم کرده و با وردنه باز کنید تا نازک شود.
  2. مواد میانی را روی خمیر پهن کنید و خمیر را به صورت رول بپیچید. سپس آن را برش دهید.
مرحله ششم: آماده‌سازی رومال
  1. تخم مرغ و زعفران را با هم مخلوط کنید و با فرچه روی رول‌های شیرینی بمالید.
مرحله هفتم: پخت شیرینی
  1. فر را به مدت ۱۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  2. رول‌های شیرینی را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده‌اید، بچینید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در فر بپزید.
مرحله نهایی: تزئین و سرو
  1. شیرینی‌ها را با کنجد، خلال پسته یا بادام تزئین کنید و با چای یا شربت برای پذیرایی سرو کنید.

لینک‌های داخلی:

اخبار مرتبط