[ad_1]
خزانه جواهرات ملی پس از حدود چهار سال تعطیلی، از هفته آینده بازگشایی میشود.
به گزارش ایسنا، روابط عمومی بانک مرکزی در اطلاعیهای که ۱۶ خردادماه منتشر کرده است، اعلام کرد: پیرو درخواست بازدید علاقمندان و نظر به پایان عملیات عمرانی، خزانه جواهرات ملی از روز دوشنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ طبق روال گذشته برای بازدید عموم بازگشایی میشود.
بازدید از خزانه جواهرات ملی در روزهای شنبه تا سهشنبه از ساعت ۱۳:۰۰ تا ۱۵:۳۰ امکانپذیر است.
بنابر اطلاعیه بانک مرکزی، علاقمندان برای بازدید از این مجموعه، میتوانند برای تهیه بلیت در محل خزانه جواهرات ملی به نشانی تهران، میدان امام خمینی (ره)، خیابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، نبش کوچه بانک مرکزی، ساختمان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مراجعه کنند.
خزانه جواهرات بانک مرکزی همزمان با همهگیری ویروس کرونا تعطیل شده بود که ادامهدار شدن این تعطیلی، به انتقال این گنجینه به خزانهٔ جدید بانک مرکزی در تپههای عباسآباد تهران که درحال ساخت است، ارتباط داده شد.
در دی ماه سال ۱۴۰۱ انتشار یک توئیت از سوی علی بهادری ـ سخنگوی دولت ـ به این شرح که « «۳۵ میلیارد دلار اموال ایرانیان شامل ۳۸۴ چمدان جواهر و الماس دو تاج با ۵ هزار قطعه الماس، ۵۰ قطعه زمرد و ۳۶۸ حبه مروارید که از نظر قیمت غیرقابل تخمین است و… اینها بخشی از اموالی است که دیکتاتور هنگام فرار با خود به خارج برد.» توجهها را به خزانه تعطیلشده جواهرات ملی جلب کرد. چند روز پس از آن، عزتالله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ عکسهایی را در فضای مجازی منتشر کرد که نشان میداد از خزانه جواهرات ملی بازدید کرده است.
ضرغامی با انتشار پیامی در توئیتر، وجود دو تاج سلطنتی را در خزانه جواهرات ملی تایید کرد و نوشت که «امروز از گنجینه جواهرات سلطنتی بانک مرکزی بازدید کردم. باید امکان بازدید عمومی از دیدنی های آن فراهم شود. آن دو تاج معروف را که میبینم، جای خالی داراییهای عظیم به غارت رفته ملت توسط پهلوی را بیشتر حس میکنم.» پس از آن خزانه جواهرات ملی به مدت محدود یک هفته و به مناسبت دهه فجر (از ۱۲ تا ۱۹ بهمن ۱۴۰۱) باز شد. این خزانه پس از آن زمان تا کنون تعطیل مانده است.
گنجینه بیمانند «خزانه جواهرات ملی» مجموعهای از گرانبهاترین جواهرات جهان است که در قرون و اعصار مختلف گردآوری شده است. خزانه فعلی جواهرات در سال ۱۳۳۴ ساخته و در سال ۱۳۳۹ با تاسیس بانک مرکزی ایران افتتاح و به این بانک سپرده شد و اکنون نیز در صیانت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
الماس دریای نور، جقهٔ نادری، تاج پهلوی، تاج کیانی، کرهٔ جواهرنشان، تخت طاووس و تخت نادری از جمله شاخصترین آثار و جواهراتی است که در این گنجینه نگهداری میشود.
انتهای پیام
[ad_2]
Source link