[ad_1]
یک کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: یکی از نقاط قوت فعالیت شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان عملکرد آنها در حوزه سیاست خارجی به خصوص منطقه بود چنانکه در این مدت ایران توانست علیرغم اینکه سطح تعارضات در منطقه بالا رفته بود، روابط دو جانبه خود را با کشورهای منطقه بهبود دهد.
به گزارش ایسنا، یکی از اولویتهای دولت سیزدهم در طول سه سال گذشته، گسترش روابط با کشورهای همسایه به خصوص کشورهای عربی و اسلامی بود و بنا به اذعان بسیاری از کارشناسان مسائل بینالملل، کارنامه این دولت در این عرصه موفقیتآمیز بوده است و در این ارتباط میتوان به برقراری روابط مجدد بین ایران و عربستان و تلاش برای ارتقای روابط با مصر و حل برخی از اختلافات با بحرین به منظور عادیسازی روابط بین ۲ کشور اشاره کرد.
در راستای تداوم این تلاشها، ایران و مصر اقدام به تدوین نقشه راه برای گسترش روابط کردند و در همین چارچوب در طول یک سال گذشته به خصوص بعد از حمله رژیم صهیونیستی شاهد دیدار و رایزنی تلفنی چندین باره روسای جمهور و وزیران امور خارجه ایران و مصر در ارتباط با روابط دو جانبه و منطقه بودیم.
در پی شهادت رئیسجمهور و وزیر امور خارجه، رئیسجمهور مصر از اولین سران کشورهای عربی و اسلامی بود که این حادثه را تسلیت گفت و وزیر امور خارجه دولت خود را برای ادای احترام به شهدای خدمت و ابراز همدردی با دولت و ملت ایران راهی تهران کرد.
در پی شهادت رئیسجمهور و وزیر امور خارجه ایران، دولت بحرین روز چهارشنبه، وزیر امور خارجه این کشور را در راس هیاتی برای همدردی با دولت و ملت ایران راهی تهران کرد و در روز پنجشنبه نیز «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین در دیدار خود با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در مسکو گفت: ما در گذشته مشکلاتی با ایران داشتیم، اما الان هیچ مشکلی وجود ندارد بر این اساس هیچ دلیلی برای به تعویق افتادن عادیسازی روابط با ایران وجود ندارد.
در بیش از یک سال گذشته که روابط دیپلماتیک تهران و ریاض بار دیگر برقرار شده است و سفرای دو کشور در ایران و عربستان مستقر شدهاند بارها شاهد رایزنی و تعامل نزدیک مقامات ارشد دو کشور در مورد مسائل دو جانبه و منطقه بودیم چنان که سید ابراهیم رئیسی سال گذشته برای شرکت در نشست اضطراری سران سازمان همکاری اسلامی در ریاض عازم عربستان شد و با ولیعهد این کشور دیدار و رایزنی کرد و وزیران امور خارجه دو کشور نیز سفری دو جانبه به عربستان و ایران داشتند.
برای شرکت در مراسم تشییع و ادای احترام به شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان، پادشاه این کشور فرستاده ویژه خود را به همراه وزیر امور خارجه این کشور عازم ایران کرد تا پیام تسلیت مقامات سعودی را به تهران اعلام کنند.
ولیعهد عربستان نیز روز جمعه در تماس تلفنی با محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری ایران، فقدان آیتالله رئیسی، رئیسجمهور شهید را تسلیت گفت و بر ادامه راه ایشان در احیا و توسعه مناسبات دوجانبه و منطقهای تاکید کرد.
مخبر نیز در این تماس تلفنی بر دعوت رئیسجمهور شهید ایران از بن سلمان برای سفر به تهران تأکید کرد و افزود: همانگونه که رئیسجمهور فقید ما پیش از این از جنابعالی برای سفر به ایران دعوت کرده بود، مجددا از جنابعالی دعوت میکنم به کشور دوست و برادر خود سفر کنید.
محمد بن سلمان نیز ضمن پذیرش این دعوت متقابلا از سرپرست ریاست جمهوری برای سفر به عربستان دعوت کرد.
«حسین آجرلو» کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با عملکرد دولت سیزدهم در حوزه منطقهای و ارتقاء جایگاه ایران در این حوزه تصریح کرد: واقعیت این است که یکی از نقاط قوت فعالیت شهیدان ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان حوزه سیاست خارجی بود. این دو شهید با خط و مشی و نقشه راهی که اتخاذ کرده بودند، تلاش کردند که روابط ایران با همسایگان و کشورهای غیرغربی ارتقا دهند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: در حوزه کشورهای غیرغربی شاهد این بودیم که روابط دو جانبه ایران با کشورهای حوزه آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین ارتقا پیدا کرد و ما به عضویت سازمانهای مهم منطقهای و بینالمللی از جمله شانگهای، بریکس و اوراسیا درآمدیم.
آجرلو همچنین با بیان اینکه در این مدت علیرغم اینکه سطح تعارضات در منطقه بالا رفته بود، روابط دو جانبه ایران با کشورهای منطقه بهبود پیدا کرده بود، اظهار کرد: در این دوره شاهد از سر گیری روابط مجدد ایران و عربستان با میانجیگری چین بودیم و در پی آن تلاشهای خوبی برای ارتقاء روابط با کشورهایی چون مصر و حتی بحرین صورت گرفت.
آجرلو همچنین با بیان اینکه در این سه سال تحرکات دیپلماتیک کشور نیز افزایش پیدا کرده بود، گفت: ما پیش از این نیز کم و بیش شاهد اتفاقاتی مثل هفتم اکتبر بودیم ولی به این میزان شاهد تحرکات دیپلماتیک و پیوست رسانهای و دیپلماسی در این حوزه نبودیم. آقای امیرعبداللهیان چون خود بر روی منطقه مسلط بودند، دیپلماسی فعالی را در عرصه منطقه و جریان مقاومت به پیش میبردند و در همین ارتباط شاهد سفرهای متعدد منطقهای و رایزنی و گفتوگو در این حوزه بودیم چنانکه آقای امیرعبداللهیان در طول هشت ماهی که از جنگ غزه میگذشت بارها چندین سفر منطقهای انجام دادند و به صورت مستمر با مسئولان کشورهای مختلف منطقه و همچنین جریان مقاومت به صورت تلفنی در مورد آخرین تحولات رایزنی و گفتوگو داشتند.
وی با بیان اینکه عملکرد دستگاه سیاست خارجی در حوزه منطقه باعث شده بود که ما در حوزههای دیگر نیز به موفقیتهای خوبی دست پیدا کنیم، در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: حضور گسترده مقامات کشورهای مختلف در مراسم تشییع شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان نمونه عینی از سطح بالای فعالیتهای دیپلماتیک دولت سیزدهم است.
انتهای پیام
[ad_2]
Source link