[ad_1]
همزمان با سفر رئیس جمهور و وزیر نیرو به سریلانکا، پروژه چند منظوره صنعت آب به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در زمینههای سدسازی، انتقال آب و تولید برق افتتاح میشود.
به گزارش ایسنا، پروژه چندمنظوره «اومااویا» کشور سریلانکا به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در زمینههای سدسازی، انتقال آب و تولید برق، فردا (چهارشنبه) در سفر “سید ابراهیم رئیسی” رئیس جمهور و “علی اکبر محرابیان” وزیر نیرو به کشور سریلانکا افتتاح میشود.
پروژه اومااویا در ۲۳۰ کیلومتری شرق کلمبو، پایتخت کشور سریلانکا به اجرا درآمده است. با افتتاح این پروژه ظرفیت آب مازاد رودخانههای استان «اووا» Uva برای توسعه کشاورزی منطقه کمآب مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و همزمان ظرفیت تولید ۱۲۰ مگاوات برق عملیاتی میشود.
تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تامین آب مورد نیاز ۵۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده است که توسط شرکت فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا اجرا شده و فردا با حضور مقامات دو کشور ایران و سریلانکا به صورت رسمی افتتاح میشود.
ارزش پروژه اومااویا ۵۳۰ میلیون دلار است که توسط دولت سریلانکا تامین و به فراب پرداخت شده است. شرکت فراب بهعنوان پیمانکار نمونه EPC در زمینه تونلسازی، ساختمان، برق، مکانیک و هیدرومکانیک ایران، مسئولیت طراحی، تأمین، ساخت و راهاندازی پروژه چندمنظوره اومااویا را که از بزرگترین و فنیترین پروژههای صدور خدمات فنی و مهندسی شرکتهای ایرانی به شمار میرود، به عهده داشته است.
همزمان با اجرای این مگاپروژه ۱۳ مقاله پروژه چندمنظوره اومااویا در کنگرههای جهانی تونل در سالهای ۲۰۱۶ در آمریکا؛ ۲۰۱۷ در نروژ؛ ۲۰۱۹ در ایتالیا و ۲۰۲۰ در مالزی، چاپ و ارائه شده است. همچنین ۱۱ مقاله نیز در بخشهای مختلف در کنگره جهانی تونل ۲۰۲۲ در کشور دانمارک پذیرش شدهاند.
طراحی و ساخت شفت عمودی زیرزمینی که در این پروژه به اجرا درآمده است، جزو عمیقترین شفتهای عمودی زیرزمینی است که برای اولین بار در نیروگاههای آبی توسط یک شرکت ایرانی ساخته شده است. ارتفاع این شفت بیش از ۶۱۸ متر بوده و حفاری آن به روشی نوین و کاملا مکانیزه و بدون دسترسی میانی انجام شده است.
در اوج فعالیتهای اجرایی این پروژه ۱۸۰۰ نفر مشغول به فعالیت بودهاند که ۴۰۰ نفر آن متخصصین ایرانی و ۱۳۷۰ نفر از کشور سریلانکا و دیگر نفرات از سایر کشورها بودهاند. نکته اینکه شرکت پیمانکار ایرانی در روند اجرای پروژه ضمن توجه به امر مسئولیت اجتماعی دست به فعالیتهای داوطلبانه و خیریه نیز مانند ساخت جاده دسترسی و تأمین آب برای مردم محلی سریلانکا زد و در همین راستا نشان عالی مسئولیت اجتماعی را در سال ۱۴۰۱ دریافت کرد.
انتهای پیام
[ad_2]
Source link