در گذشته به مدیران فرهنگی کم‌کارکرد، کدوی طلایی می‌دادیم!

در گذشته به مدیران فرهنگی کم‌کارکرد، کدوی طلایی می‌دادیم!

* [ad_1]

دهمین سلسله نشست «پاتوق» با حضور فعالان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه با حضور استاندار استان تهران برگزار شد و اهالی فرهنگ و هنر به بیان دغدغه‌های خود پرداختند.

به گزارش ایسنا، در این نشست صمیمی که پیش‌ازظهر امروز، سه‌شنبه هشتم اسفند در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد، علی فروزانفر _ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، گفت: «پاتوق» محملی برای بحث و گفت‌وگو است که راه نقد را باز می‌کند. «پاتوق» در قالب مجموعه جلسات تخصصی رقم می‌خورد.

او تاکید کرد: یکی از شاخصه‌هلی اهالی فرهنگ و هنر در استان تهران این است که منطقه‌ای فکر نمی‌کنند بلکه ملی و بین‌المللی فکر می‌کنند و در مرزهای استانی نمی‌گنجند.

نقش اهالی فرهنگ و هنر در آزمونِ انتخابات مجلس

در ادامه این مراسم علیرضا فخاری _ استاندار تهران با اشاره به اینکه به عنوان یک شخص با سمتی سیاسی کمتر با اهالی فرهنگ و هنر سر و کار دارد، این موضوع را ناشی از تفاوت حوزه کاری دانست و گفت: به این اقرار داریم‌ که اقدامات هنر از جنس نرم است و حوزه کاری ما نیمه سخت است و این فاصله شاید باعث شود گاهی به خوبی یکدیگر را درک نکنیم و از جریانی که می‌تواند به سرمایه اجتماعی بدل شود، غافل می‌شویم.

وی افزود: همه ما قائل به این هستیم‌ که بینش هنرمند در سرپنجه تدبیر او جلوه می‌کند و انتقال بینش درونی برای خلق اثر و جانشین شدن آن در ذهن و رفتار بسیار مهم است؛ بنابراین هنرمندان باید به ما حق بدهند که ما نتوانیم همه داشته‌های هنری را از زاویه نگاه هنرمندان ببینیم.

استاندار تهران با اشاره به اینکه امروز با محیط پیچیپده‌ای مواجه هستیم، بیان کرد: در حوزه فرهنگ به واسطه وجود بینش‌های مختلف و تفاوت دیدگاه وجود دارد، اما در کل به دنبال برطرف کردن این پیچیدگی‌ها هستیم. یک اثر از درون وجود یک فرد شکل می‌گیرد، اما تا مخاطب نداشته باشد نمی‌تواند اثرگذار باشد و یکی از ویژگی‌های هنرمندان ما باید مخاطب‌شناسی باشد تا به نیازهای او پاسخ دهد. امروز با دسترسی که برای نیازمندانِ اثر هنری وجود دارد ممکن است فراتر از هنجارهای مورد پذیرش ما فضایی شکل گیرد که مطلوب نیست. وسایل ارتباط جمعی امروز شرایطی را فراهم کردند که با کمترین زمان ممکن می‌توانند همه تلاش‌های اهالی فرهنگ برای تثبیت هنجارهای فرهنگی را زیر سوال ببرد.

وی با اشاره به رشد فناوری‌ها، اظهار کرد: این موضوع از یک سو فرصت و از سوی دیگر تهدید است؛ فناوری‌ها عمدتا وارداتی است و ما نقشی در زیرساخت‌های آن نداریم، به همین دلیل شاید در کوتاه‌ترین زمان تحت تاثیر این فناوری‌ها قرار گیریم و نتوانیم وظیفه اجتماعی خود را به درستی ایفا کنیم.

فخاری نوع ارتباط هنرمندان با جامعه را موضوعی مهم و اثرگذار خواند و تاکید کرد: ما در موضع تهدید قرار داریم و باید با کمک هنرمندان فرهنگ اصیل ایرانی را حفظ کنیم. زبان هنر نافذ و اثرگذار است.

او ادامه داد: بخش عمده آنچه که امروز در حیطه آموزش انتظار داریم دست هنرمندان و اهالی فرهنگ است که می‌توانند افکار عمومی را در اختیار بگیرند و به سرمنزل مقصود برسانند.

استاندار تهران زمان‌شناسی و ابزارشناسی را مهم‌ترین ویژگی‌های هنرمندان و اهالی فرهنگ معرفی کرد و ‌گفت: با این ویژگی‌ها می‌توان نشاط جامعه را حفظ کرد. عبوسی جامعه هنرمندی ما موجب عبوسی جامعه است چون گاهی اوقات نقش رهبری و هدایت معنوی و اخلاقی جامعه را این گروه بر عهده می‌گیرند و به محل رجوع اجتماع بدل می‌شوند.

وی افزود: خوشحالیم که امروز هنرمندان ما برای امور اجتماعی هم نقش‌آفرینی می‌کنند و جلوه‌های فکری خود را ترسیم می‌کنند تا دیگران هم از آن استفاده کنند. ما در موقعیتی هستیم که مهم‌ترین کار ما در آزمون بزرگ انتخابات پیش‌رو محک زده می‌شود، همان چیزی که برخی اصرار دارند که نشود، اما ما باید اصرار بر اجرای صحیح آن داشته باشیم. ما برای استقلال و عزت کشورمان نیاز داریم کنار یکدیگر در یک نقطه مشترک نظرمان را درباره آینده کشور از سرپنجه تدبیر نمایندگان آینده مجلس شورای اسلامی دنبال کنیم. آزمون پیش‌روی ما مهم است و اهالی فرهنگ و هنر هم برای تشویق مردم به جهت حداکثرسازی مشارکت نقش دارند.

در ادامه این نشست هنرمندان و اهالی فرهنگ به بیان مشکلات، دغدغه‌ها و درخواست‌های خود پرداختند.

تکلیف فرهنسرای شهر ورامین چه می‌شود؟

امیرحسین شفیعی _ رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران با اشاره به مشکلات موجود در حیطه این هنر نمایشی، گفت: بخش اعظم مشکل ما قطع ارتباط انجمن‌های هنری با بدنه استانداری تهران است. شخصا بعد از این مدت کار و فعالیت تاکنون استانداری تهران ندیده‌ام. هرچند کارهای فرهنگی خوبی هم انجام شده است اما این ارتباط در شهرستان‌های استان تهران و انجمن‌های هنری قطع است.

او تاکید کرد: هنرمندان شهرستان‌های تهران زمانی که همه سالن‌های تئاتر را تحریم کرده بودند با حضور جدی در سالن‌های پایتخت اجراهای مهمی به صحنه بردند. هنرمندان اثرهای نمایشی می‌توانند با تولید آثار به برطرف کردن آسیب‌های اجتماعی و فرهنگسازی کمک کنند.

رئیس انجمن هنرهای نمایش استان تهران به جشنواره تئاتر این استان اشاره کرد و گفت: سال‌ها استانداری این جشنواره را فراموش کرده بود و اکنون خوشحالیم که در این دوره به آن اهمیت داده می‌شود.

شفیعی به طراحی ابرجشنواره‌ هنرهای نمایشی با موضوع جوانی جمعیت و سبک زندگی ایرانی – اسلامی اشاره کرد و گفت: این رویداد از اردیبهشت سال آتی کار خود را آغاز خواهد کرد و تقریبا ۶ ماه به طول می‌انجامد، در واقع در این مدت تمام سالن‌های نمایشی شهرستان‌های استان تهران، آثاری با محتوای ذکر شده روی صحنه می‌برند.

وی افزود: گاهی پول و منابع به جای هزینه در تولید آثار هنری برای کارهایی خرج می‌شود که بازخوردی ندارد.

او در پایان صحبت‌هایش درخواست مشخص خود از استاندار تهران را اینگونه شرح داد: به عنوان یک شهروند ورامینی می‌گویم که ۳ دولت عوض شد، اما فرهنگسرای شهر ورامین که با ۱۲۳۱ متر زیربنا ساخته شده است و امکانات کاملی دارد تقریبا ۱۲ سال است که توسط پلیس تصاحب شده و ما هنرمندان نمی‌توانیم کاری کنیم و لازم است استانداری به این موضوع ورود جدی داشته باشد. فرهنگسرای فعلی ورامین برای قبل از انقلاب است و ما نیاز به فرهنگسرای جدید داریم.

از اختراع دوباره چرخ تا اهدای کدوی طلایی به مدیران کم‌کارکرد

در ادامه علیرضا استادی _بازیگر با اشاره به اینکه مشکل فعلی اهالی هنر عدم هماهنگی‌ها و مدیریت شرایط است، گفت: هرچند اقدامات مناسبی هم انجام می‌شود، اما گاهی با تغییر مدیران، مجبور می‌شویم چرخ را هم از ابتدا خلق کرده یا آتش را کشف کنیم؛ درواقع گاهی لازم می‌شود از صفر بیاییم و هنر نمایشی را تعریف کنیم. برخی اوقات با کج‌سلیقگی‌هایی مواجه می‌شویم و دوستانمان ممکن است نتوانند کار کنند.

او ادامه داد: گاهی هنرمندان بزرگ ایرانی که دنیا به آنها افتخار می‌کند در کشور خودمان مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند. بعضی مواقع که برای سخنرانی به شهرستان‌ها می‌روم می‌گویم ما از استان فقیر تهران آمدیم؛ دیگر شرایط برای همه مشخص است.

استادی به اجرای تئاتری با قضاوت مدیران در چند سال گذشته، گفت: آن زمان برای اولین بار به مدیران کم کارکرد کدوی طلایی می‌دادیم.

این بازیگر ادامه داد: اگر شرایط فراهم باشد خوب است که در شهرستان‌ها، شورای فرهنگ و هنر تشکیل شود تا بودجه‌های فرهنگی با موازی‌کاری هزینه نشود و با تجمیع بودجه و اعتماد به هنرمندان مشکلات را برطرف کرد. توجه به هنرمندان نباید فقط در مواقع حساس وجود داشته باشد بلکه باید همیشه به آنها توجه کرد.

نقش اهالی فرهنگ و هنر در مدیریت بحران‌ها

در ادامه این مراسم عبدالحمید قدیریان _نقاش و هنرمند، گفت: در بحرانی هستیم که به نظر می‌رسد خدا به میدان آمده و کمک می‌کند و فضا را به سمت ظهور نزدیک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه رشد کارهای هنری در فضای امن و آرام امکان‌پذیر است،‌ افزود: فضاهای هنری می‌توانند بنیان‌های تفکری آینده‌ای که متصور هستیم را پایه‌گذاری کنند. الان مشکلات اساسی در آینده‌نگری داریم و معلوم نیست به کدام سمت می‌رویم و اینها مواردی است که هنرمندان می‌توانند کمک کنند.

او مسیر حرکت جامعه هنری را وابسته به تولیدات هنری دانست و بیان کرد: تولیدات تصویری مانند سینما و تئاتر در این زمینه اثرگذاری بیشتری دارند.

این هنرمند تاکید کرد: وقتی چنین ظرفیتی وجود دارد باید از آن استفاده کرد؛ نباید ما مدام حرف بزنیم و فقط لبخند مسئولین را ببینیم. نباید منتظر بشینیم فتنه‌ای مشابه آنچه که سال گذشته رخ داد اتفاق بیفتند؛ اتفاقی که فضای فکری انقلاب را به چالش کشید.

وی افزود: هنرمند مانند یک سرباز باید در فضای جنگی کشور به میدان بیاید، اما نوع تعامل با او باید متفاوت باشد.

لزوم استفاده از ظرفیت هنرمندان جوان

در ادامه این مراسم مجتبی حیدری _ عکاس، تصویربردار و مستندساز، گفت: ما نیامدیم اینجا که چیزی دریافت کنیم بلکه آمدیم که بگوییم ما هنرمندان شهر تهران ظرفیتی داریم که باید از آن استفاده شود.

وی افزود: ما در استان تهران مشغول تیم‌سازی درحوزه مستند هستیم و می‌خواهم بگویم که از این ظرفیت موجود استفاده کنید؛ جوانان منتظر یک فرصت هستند تا بتوانند کار کنند.

به گزارش ایسنا، رحیم نوروزی _ بازیگر، محمد معتمدی _ خواننده، فاطمه محمدی _ جامعه‌شناس و مدیر گروه علمی آسیب‌های اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس، عبدالحمید قدیریان _ نقاش، ناصر فیض _ شاعر و طنزپرداز، حسن زارعی _بازیگر، فاطمه افشاری _ شاعر و برنامه‌ساز و… از شرکت‌کنندگان دیگر در این نشست بودند.

انتهای پیام

[ad_2]

Source link

اخبار مرتبط