سم آفلاتوکسین: نگرانی‌ها و استانداردهای سختگیرانه در اروپا

به گزارش پایگاه خبری سال نیوز محمد صالحی، رئیس هیات‌مدیره انجمن پسته ایران، رئیس هیات‌مدیره انجمن پسته ایران، اطلاعاتی درباره مسائل و چالش‌های مرتبط با صادرات پسته و نگرانی‌های مربوط به سم آفلاتوکسین مطرح شد.

آفلاتوکسین نوعی قارچ است که در مواد غذایی مختلف از جمله نان و پسته وجود دارد، اما میزان آن در نان بسیار بیشتر از پسته است. برخلاف تصورات رایج، مصرف روزانه نان که حاوی این سم است، به مشکلات حادی منجر نمی‌شود.

استانداردهای اروپا

استانداردهای سختگیرانه اروپا

استانداردهای اروپا برای واردات مواد غذایی، به ویژه پسته، بسیار سختگیرانه است. اگرچه اتحادیه اروپا هنوز درباره پسته ایران رسماً اظهار نظری نکرد، اما قرار است شش ماه به ایران فرصت داده شود تا بررسی‌های لازم را انجام دهد. در این مدت، صادرات پسته به اروپا متوقف نخواهد شد.

صالحی به این نکته اشاره می‌کند که در کشورهای دیگر مانند چین، که آن هم استانداردهای بالایی در واردات مواد غذایی دارد، هیچ محموله‌ای از پسته ایران برگشت نخورده است.

نگرانی‌های مربوط به آفلاتوکسین

وی معتقد است که این نگرانی‌ها بیش از حد بزرگ‌نمایی و اگر واقعاً خطرناک بود، کشورهای دیگر نیز واردات پسته ایران را متوقف می‌کردند. میزان آلودگی پسته ایران به آفلاتوکسین کمتر از آن چیزی است که اروپا ادعا می‌کند، اختلافی که تنها ۲ درصد است.

اهمیت نگهداری مناسب

آلودگی پسته به آفلاتوکسین بستگی زیادی به شرایط نگهداری آن دارد. صالحی تأکید دارد که طی سال‌های متمادی، پسته بخشی از رژیم غذایی ما بوده و هیچ مشکل جدی به دلیل مصرف آن بروز نکرده است.

با توجه به این مسائل، صادرات پسته به اروپا همچنان ادامه دارد و تلاش‌ها برای رفع نگرانی‌های موجود با همکاری نهادهای مسئول در جریان است.

اخبار مرتبط